All rights reserved by Abourass Design Lab LLC . 2019

Pavillion  01       |      Fakhria

A private garden pavilion designed by Abourass Design Lab LLC located in AlFakhria was designed to mimic the traditional Bait Shaar in function as well as materiality.  The pavilions functionality is entirely a product of entertaining guests with a traditional Najdi protocol and ambiance. Thought the pavilion is a more subtle and contemporary interpretation of the more traditional Bait Shaar, the materiality of the pavilion functions in many of the same roles as its more traditional predecessor. The exterior of the pavilion is sheathed in woven jute which houses an inner hydrating membrane that keeps the patio and inner spaces cool via the evaporating cooling method durring the most temperate times of year.   

Credits

Construction by Azomar Contracting Co.