All rights reserved by Abourass Design Lab LLC . 2019

Pavillion  02       |     Ad Dirreyah

This remote, desert getaway and weekend home designed by Abourass Design Lab LLC located in AdDirreyah offers 360 degree unobstructed views of the surrounding desert-scape with city lights glowing at a distance in the evenings. The home features a large living space, a dining hall, two bedrooms and a kitchen with service adjacent support areas. The palette of materials  utilized for this project include natural teak plank ceilings,  steel paneling, concrete cast floors and floor to ceiling sliding glazed walls. This home's floor plan was designed giving care to privacy protocols and sensitivity to the site's environmental analysis including heat gain prevention, solar patterns, prominent wind directions and preferred view orientation. 

Credits

Construction by DCC  ( The Dubai Construction Company )